9 juli 2016

communicatieadvies

Online communicatie? Communicatieadvies: een organisatie helpen bij het zo goed mogelijk vertellen van hun verhaal. En tegelijkertijd: het bewaken van de continuïteit, intern en extern, steeds maar weer. Om goed communicatieadvies te geven moet je beschikken over de juiste set vaardigheden en daarnaast over ervaring en een sterk netwerk. Nyby heeft de moderne skills om je bedrijf of organisatie van passend advies te voorzien.

Communicatieadvies: op projectbasis of voor langere tijd

Advies kan ‘eenmalig’ zijn, op projectbasis dus, maar ook structureel of gedurende een langere periode. Zo ondersteunde Nyby twee jaar lang de stichting Wijken Voor Kunst en ondersteunt het sinds 2014 het Rijnlands Architectuur Platform gedurende een aantal uur in de week. Hier neemt Nyby niet alleen het advies en de strategie voor zijn rekening, maar coördineert het ook de uitvoering van de communicatie.

Van social media strategie tot het schrijven van SEO webteksten

Over welke werkzaamheden hebben we het dan? Om anno 2016 goed en duurzaam communicatieadvies te kunnen geven dien je te beschikken over meer dan alleen een vlotte pen. Je moet een social media strategie kunnen opstellen en uitvoeren, webteksten kunnen schrijven en om kunnen gaan met verschillende content management systemen (zoals WordPress). Daarnaast is het handig als je verstand hebt van email-marketing software (bijvoorbeeld Mailchimp) die je nodig hebt om goedverzorgde nieuwsbrieven te kunnen verzenden.

online communicatie

Online Communicatie strategie

Communicatieadvies geven is mensenwerk en mensen zijn vaak onvoorspelbaar, handelen intuïtief. Een standaard communicatiestrategie bestaat dus niet want iedereen, elk project, elke organisatie is anders. Wanneer Nyby een strategie opstelt voor jou bedrijf beginnen we dus ook altijd met de vraag: wat is je verhaal? Want daarmee begin het. Pas daarna komen zaken als doelstellingen en doelgroepen aan bod.

Samen komen we tot een goed (marketing- en) communicatieplan en zetten we de juiste koers uit. We onderzoeken welke mix van middelen (print, online, media, fysiek, event) de juiste is, maken een planning en dan: aan de slag! Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.